Тканини для захисного, робочого, корпоративного спецодягу і обмундирування

Україна, Київ
Пн-Пт: 08:00–17:00
Сб-Вс: Закрито
Телефон: 0 (44) 333-43-30
E-mail: mailbox@teksika.ua
Веб-сайт: teksika.ua

©1997–2024 ТОВ «Тексіка»

0.00 грн

Чому насправді Вам потрібна не Cordura?

Чи є у вас Кордура (Cordura)? Це мабуть перше питання, що ми чуємо від наших клієнтів сьогодні. Але більшість із запитуючих, окрім назви, не мають уявлення що таке насправді ця Cordura яка усім потрібна. Отже маємо надію, що зможемо якісно пояснити, що саме ви хочете та чому насправді вам потрібна зовсім не Cordura.

кордура_1.jpg

Бронежилет ЗСУ

Маркетингова конкуренція

Так склалося у Світі сьогодні, що без маркетингової підтримки про ваш продукт навряд чи хтось дізнається. Тому маркетологи змагаються один з одним щоб їх продукт найкраще закарбувався у нашій пам‘яті. Ринок текстилю – не виключення. Тому сьогодні ми купуємо нейлон (nylon®) замість поліаміда, кевлар (Kevlar®) замість параараміда і т.п.. Деякі виробники пішли далі й дали власні назви своїм продуктам, що не мають унікальних властивостей, а лише підкреслюють їх походження. Саме такою торговою маркою і є Cordura®. Компанія Invista є виробником сировини та волокон в тому числі й для текстильного виробництва. Вони винесли текстильну групу своїх продуктів у окрему лінійку під торгівельною маркою Cordura®. Тобто Cordura® - це торгівельна марка, що об‘єднує цілу групу продуктів – багато видів текстильної пряжі що має різний склад, товщину, форму і найважливіше – призначення та відмінні одна від одної споживчі характеристики. Для кращого розуміння - Cordura® може бути на 100% поліефірна (100% поліестер), змішана (наприклад поліефір/бавовна), ну і нарешті поліамідна (нейлон).

Аналоги Кордури

Саме поліамідну Кордуру мають на увазі сьогодні наші покупці. Саме тому, що сьогодні в Україні велика потреба у виробах військового призначення, а на Українському ринку текстилю, завдяки дійсно продуктивній роботі маркетологів Invista – синтетична поліамідна тканина для виготовлення бронежилетів та подібних виробів почала асоціюватися з брендом Cordura®. Хоча, насправді, виробників пряжі з поліаміда як типу 6.0 так і типу 6.6 у Світі вистачає. Як приклад, до останнього часу (коли ще МОУ здійснювало закупівлі бронежилетів - до 2019 року), бронежилети для української армії вироблялися з тканини, виробленої з білоруської поліамідної пряжі. Тканина відповідала високим вимогам МОУ та коштувала значно менше за брендовані аналоги. На сьогодні, така тканина не може вироблятися зі зрозумілих причин, але це не є приводом шукати спасіння лише у відомих брендах, де вартість маркетингового просування складає вагому частину ціни досить пересічного продукта.

Cordura® торгова марка пряжі, не тканини

Ще раз наголошуємо - Cordura® торгова марка пряжі, не тканини. Тканину з пряжі Cordura® виробляє багато виробників по всьому Світу, але за ліцензією компанії Invista. Тобто, будь-який виробник не зможе виробити тканину з пряжі Invista без дозволу цієї компанії. Це теж впливає на рівень ціни.

Технічна специфікація

Тепер давайте повернемось до головного – мета з якою покупцеві стала потрібна Кордура. Виробник хоче виготовити якісний продукт, та чув, що йому потрібна Кордура. Але, за запитом: «дайте мені Кордуру», можна отримати тканину зі 100% поліефіру, тканину сумішевого складу й так далі. Насправді, існують чітко визначені вимоги до тканин, що використовуються для виробництва військового обмундирування. Ці вимоги зазначені у Технічних специфікаціях (ТС) на вироби. Всі діючі ТС розміщені у вільному доступі на сайті Міністерства оборони України. Зокрема, на тканини для виробництва бронежилетів існує окрема ТС де зазначені фізико-механічні та інші вимоги, виконання яких забезпечить, як мінімум, потрібні споживчі характеристики готовому виробу.

Бронежилет

Бронежилет

Довідка


Параметри тканини для виготовлення бронежилета (тканина Тип1):
Тканина поліамідна. Технічна специфікація

Перелік технічних специфікацій на предмети речового забезпечення МОУ:
Технічні специфікації Міністерства оборони України на предмети для речового забезпечення

Висновок


Як висновок, хочемо дати рекомендацію - під час замовлення тканини зазначайте в першу чергу виріб, для виробництва якого потрібна тканина та технічні параметри потрібної вам тканини. Інакше, може статися неприємність як для вас, так і для вашого постачальника.

Дізнатись більше у менеджера

Зателефонуйте мені